Over mij

Vooropgesteld ik vind het erg lastig om mezelf op de voorgrond te zetten aangezien het niet om mij gaat. Ik begrijp dat het alvast een stukje vertrouwen geeft iets over je behandelaar te lezen, vandaar dat ik mijn best doe om wie ik ben en waar ik voor sta zo duidelijk mogelijk te omschrijven.

Tijdens mijn studie fysiotherapie (afgestudeerd 1979) kwam ik erachter dat ik breed kijk/voel, er is meer dan alleen de blessure/aandoening/pijn/bewegingsbeperking.

Ik kijk naar het totaal plaatje, waardoor ontstaat een klacht, dat is soms heel simpel door een verkeerde beweging, vaak zit er meer onderliggende redenen aan vast, een kind stuk, trauma uit het verleden, noem maar op.

Persoonlijk wilde ik meer verdieping en handvaten als aanvulling op de bestaande fysiotherapeutische pijnbestrijding hierdoor ben ik vrij snel na het afronden van mijn studie begonnen aan de opleiding accupunctuur, afgestudeerd in 1984.

Ik merkte dat er blokkades optraden of met regelmaat terugkeerde, om hierop in te kunnen spelen ben ik de opleiding voor haptonomie (nu haptotherapie) gaan volgen. Deze therapie is er op gericht de client te laten voelen/dichter bij het gevoel te komen. Deze opleiding heb ik eind jaren 80 afgerond.

Op het moment dat ik zelf door een dal ging kwam ik in aanraking met familieopstellingen, de antwoorden die ik hier kreeg wilde ik ook voor mijn cliƫnten vandaar dat ik bij het Phoenix instituut de opleiding tot systemisch werk ben gaan volgen (2007/2008), de opleiding heb ik in 2008 afgerond.

Jarenlange ervaring heeft mij geleerd dat iedereen een eigen pad bewandelt en ook eigen aanvullingen nodig heeft, soms puur fysiek maar veel vaker een combinatie, denk aan meditatietechnieken, systemisch werk, in contact komen met je gevoelens.

Mijn interesse in het complete plaatje zorgt ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen.